Yaz Okuma Şenliği 2015 / Okuma Listem

30 Haziran 2015 Salı

İşte geldim yine buradayım! Ama bu kez farklı bir yazıyla ;) Pinuccias'ın yaz okuma şenliğine katılmaya karar verdim -malum tatildeyim, kitap okumak için bol bol vaktim var- ve hemen listemi hazırladım.
O ne kadar zevkli bir iştir öyle! ^_^ Evdeki kitaplara bak, hangi kategoriye uyuyor diye düşün, acaba onu mu okusam yoksa bunu mu diye karar ver, boş kalan kategoriler için yeni kitaplar al.. Okunacak kitaplara karar vermek şenliğin en eğlenceli kısmı deniyordu, gerçekten öyleymiş. Kocaman kocaman listeler hazırlayıp kitaplığıma astım, hangi kitabı ne zaman okuyacağımı bile düşündüm :D Evet kendimi biraz fazla kaptırdım sanırım, kabul ediyorum. Evde yıllardır okunmayı bekleyen kitapları da böylelikle değerlendirmiş olacağım ayrıca, en iyi yanı bu oldu belki de.
Neyse, uzatmadan listeye geçelim. Ama önce şenliğin detaylarını merak edenleri buraya alalım. Naçizane kitaplarımı da göstermeden olmaz :P :D

1. Kategori (10 puan): Kısaltılmış hali (versiyonu) çocuk kitabı olarak da yayınlanmış bir kitap (Çocuk versiyonu değil tabii okuyacağınız).
Küçük Prens / Antonie de Saint-Exupery / 107 sayfa
Bu kitap için ciddi şüphelerim var. Bu hali çocuk kitabı olarak basılmış sanırım :)) Ama sayılır bence, olmazsa başka bir kitap da okuyabilirim. Bunu istememin sebebi Cemal Süreya ve Tomris Uyar çevirisiyle olması ^_^

2. Kategori (10 puan): Bir çizgi roman veya foto roman.
-
Çizgi roman okumayı sevmiyorum. Çoğu kategori için kitap belirledim, eğer onları zamanında bitirebilirsem bu kategoriye de el atabilirim belki.

3. Kategori (10 puan): 600 sayfadan uzun bir kitap.
Göğün Ateşleri / Robert Jordan / 1020 sayfa

4. Kategori (10 puan): Müzik temalı bir kitap ((Bir müzisyenin hayatı veya ana karakterlerden birinin müzisyen olduğu veya konusunun özünde müzik olan veya isminde müziği çağrıştıran bir kelime geçen bir kitap).
Kan Şarkısı / Anthony Ryan / 664 sayfa

5. Kategori (10 puan): 1001 kitap listesinden bir kitap.
Yabancı / Albert Camus / 110 sayfa

6. Kategori (10 puan): Yasaklanmış bir kitap.
1984 / George Orwell / 350 sayfa

7. Kategori (10 puan): 1940'tan önce yazılmış, Türk edebiyatından bir kitap.
Kuyucaklı Yusuf / Sabahattin Ali / 222 sayfa (ilk baskısı 1937de yapılmış)

8. Kategori (10 puan): İsminde yaz mevsimini çağrıştıran bir kelime geçen veya olayların yaz mevsiminde geçtiği bir kitap.
Balık İzlerinin Sesi / Buket Uzuner / 219 sayfa

9. Kategori (10 puan): Herkesin tüm kitaplarını okumasını gönlünüzden geçirdiğiniz bir yazardan/şairden bir kitap. (Bu vesileyle kitabı ikinci kez okusanız da olur).
Karamazov Kardeşler / Dostoyevski / 781 sayfa

10. Kategori (10 puan): Bir iki kitabını okuyup külliyatını okumayı gönlünüzden geçirdiğiniz bir yazardan bir kitap.
Clarissa / Stefan Zweig / 184 sayfa

11. Kategori (10 puan): Bir öykü kitabı.
Karayel Hüznü / Buket Uzuner / 103 sayfa

12. Kategori (10 puan): Okuma yazmayı öğrendiğiniz yıl ödül almış bir kitap (Eğer çok zorlanıyorsanız kitap bulmada, o yıl ödül almış bir yazardan bir kitap. O yıl Nobel Edebiyat Ödülü almış yazarlara bakabilirsiniz mesela).
-
Araştırdım ancak okumak isteyebileceğim bir kitap bulamadım, yalnız o yıl Hugo ödülü almış Connie Willis'ten bir şeyler okuyabilirim belki. Önce diğer kategorileri bitirebilirsem buna da bir göz atacağım.

13. Kategori (10 puan): Tiyatroya uyarlanmış bir roman veya öykü veya şiir (Doğrudan tiyatro eseri olarak yazılmış kitaplar kapsam dışı).
Babalar ve Oğullar / Turgenyev / 260 sayfa

14. Kategori (10 puan): Nobel Edebiyat Ödülü kazanmış kadın bir yazardan bir kitap.
-
Henüz araştırmadım :( Bu da diğerlerinin bitmesini bekleyecek kategorilerden.

15. Kategori (10 puan): Adı sıfat tamlaması olan bir kitap.
Kızıl Yükseliş / Pierce Brown / 445 sayfa

16. Kategori (10 puan): Polisiye/gerilim/korku türünde bir kitap.
Trendeki Kız / Paula Hawkins / 359 sayfa

17. Kategori (10 puan): İlk baskısını 2013'te veya daha sonra yapmış bir kitap (Yabancı kitaplarda Türkçe baskısının çıktığı tarih de olur).
11 Doktor 11 Öykü / 503 sayfa (yurtdışında çıkış tarihi 2013)
Doktor'a olan aşkımı anlatmaya kelimeler yetmez ^_^ O yüzden en sevdiğim kategori bu olacak sanırım :))

18. Kategori (Her kitap 10 puan, 3 kitabı da okuyana ekstradan 20 puan, toplam 50 puan): Avrupa edebiyatından üç kitap. Kitapların biri İngiliz, biri Fransız, biri Alman edebiyatından olmalı. Türk edebiyatı kapsam dışı.
İngiliz Edebiyatı: Sineklerin Tanrısı / William Golding / 261 sayfa
Fransız Edebiyatı: Eugenie Grandet / Balzac / 237 sayfa
Alman Edebiyatı: Gençlik Güzel Şey / Hermann Hesse / 235 sayfa
Bu kategori evde okunmayı bekleyen klasiklere ayrıldı resmen. Umarım tamamlayabilirim :)

19. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 30 puan, toplam 60 puan): Aynı yazardan üç kitap. (Kitaplar aynı seriye ait olabilir).
Yıldız Tozu / Neil Gaiman / 292 sayfa
Yolun Sonundaki Okyanus / Neil Gaiman / 181 sayfa
Yokyer / Neil Gaiman / 372 sayfa

20. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 20 puan, toplamda 60 puan): Şimdiye kadar hiç kitabını okumadığınız dört yazardan birer kitap. Yazarların ikisi Türk, ikisi yabancı, ikisi kadın, ikisi erkek olmalı.
Dorian Gray'in Portresi / Oscar Wilde / 276 sayfa
Sana Gül Bahçesi Vadetmedim / Joanne Greenberg / 282 sayfa
Sis ve Gece / Ahmet Ümit / 439 sayfa
Aşk / Elif Şafak / 415 sayfa

21. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 50 puan, toplamda 80 puan): İsminde aynı kelimenin geçtiği üç kitap. ("Bir" sözcüğü kapsam dışı).
Demir Ökçe / Jack London / 264 sayfa
Demir Maske / Alexandre Dumas / 186 sayfa
Demir Yürek / Alfredo Colitto / 406 sayfa

22. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 40 puan, toplamda 80 puan): Kendinizin belirleyeceği bir temaya uyan dört kitap.
Son Ada / Zülfü Livaneli / 183 sayfa
Kardeşimin Hikayesi / Zülfü Livaneli / 325 sayfa
Leyla'nın Evi / Zülfü Livaneli / 273 sayfa
Bir Kedi, Bir Adam, Bir Ölüm / Zülfü Livaneli / 203 sayfa
Annemin en sevdiği yazar olan Zülfü Livaneli'nin bir sürü kitabı var evde. Ben sadece Serenad'ı okumuştum şimdiye kadar, ve çok beğenmiştim. O nedenle kendi temamı 'Livaneli Kitapları' olarak belirledim.

Eveet, işte benim okuyacaklarım bu kadar. Hedefi biraz fazla büyük koymuşum sanırım o.O Olsun, hepsini okuyacağım diye bir şey yok. Okuyabildiğim kadar. Ya siz neler okuyorsunuz, eğer etkinliğe katıldıysanız? :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS