Olasılıksız / Adam Fawer

9 Mayıs 2015 Cumartesi

Sürpriz! :) Bu yorum benden değil sevgili kardeşimden geliyor; beni kırmadı ve Olasılıksız hakkındaki yorumlarını yazdı. Çok da güzel yazdı! :)) Umarım sizin de bu değişiklik hoşunuza gider. İyi okumalar! :))
Şans nedir? Daha doğrusu şans gerçek bir olgu mudur ? Herhangi bir olayın olma olasılığını kendimize göre yorumlayıp ona şans deriz. Ama bizim şansımız aslında evrenin binbir bağımsız olayla etkilediği olasılıklara bağlıdır.


Olasılıksız’da adı geçen ve farklı şahısların dillerinden anlatılan birbirinden tamamen bağımsız bir grup insanın, hayatın karşılarına çıkardığı olasılığı en düşük olaylarla birbirlerinin yaşamlarına dahil olmaları anlatılıyor. Bir bilim insanından tutun da , ruh sağlığı bozuk bir şizofrene , geçmişle yüzleşmekten korkup kimliği dahil her şeyini değiştiren bir kadın dedektife ve hatta oynadığı oyunlarda kaybetme olasılığını kafasından saniyeler içinde hesaplayan bir adama kadar  her çeşit insanla karşılaşabilirsiniz.
Hayatta hiçbir şey gelişigüzel veya nedensiz değildir. Karşımıza çıkan her insan, yüzleşmek zorunda kaldığımız her olay milyonlarca etkene bağlıdır.
Kitap , içinde  anlatılan olayların sürükleyici olmasının yanı sıra , insanı adeta kendi egemenliği altına alıyor. Akıcılığı ve güzel kurgusuyla insanı düşünmeye itiyor. Kitabı okuduktan sonra içinde yaşadığınız hayatı bir süre sorgulamanız gerekiyor. Size her bakımdan önerebileceğim bir kitap. Okumadan geçmeyin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS